NOVI GENERALNI TAJNIK COMECE-A

piotr_mazurkiewicz.jpgPoljski svećenik prof. dr. Piotr Mazurkiewicz novi je generalni tajnik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE), priopćilo je tajništvo toga Vijeća. On je izabran, uz odobrenje Svete Stolice, na trogodišnji mandat a službu će preuzeti 1. listopada.

piotr_mazurkiewicz.jpgPoljski svećenik prof. dr. Piotr Mazurkiewicz novi je generalni tajnik Vijeća biskupskih konferencija zemalja Europske unije (COMECE), priopćilo je tajništvo toga Vijeća. On je izabran, uz odobrenje Svete Stolice, na trogodišnji mandat a službu će preuzeti 1. listopada. Dr. Mazurkiewicz će u službi naslijediti mons. Noela Treanora koji je imenovan biskupom Downa i Connora u Sjevernoj Irskoj.
Dr. Piotr Mazurkiewicz je svećenik Varšavske nadbiskupije. Rođen je 1960, a za svećenika je zaređen 1988. godine. Profesor je političkih znanosti na Sveučilištu kardinala Stefana Wyszynskog u Varšavi i voditelj Instituta za politologiju, te suradnik različitih znanstvenih ustanova u Poljskoj. Stručnjak je za europska pitanja, političku filozofiju, katolički socijalni nauk i političku i socijalnu etiku, te višegodišnji savjetnik za europska pitanja poljskih biskupa i suradnik COMECE-a. (kta/ika)

About the Author

Leave a Reply