PRIMANJE SVETIH MISA

1. Svete mise na nakanu, koje nisu vezane za određeno mjesto i datum, primaju se u našem Župnom uredu svaki dan u uredovno vrijeme i nedjeljom poslije misa. Ove misne nakane vjernici nazivaju: obične ili neproglašene mise.

2. Misne nakane koje su vezane za određeni dan i vrijeme, a koje vjernici obično namjenjuju za svoje pokojne, primaju se od 1. prosinca za cijelu iduću godinu. Dakle, ako netko želi da mu se slavi misa za pokojne na određeni datum treba na vrijeme rezervirati termin za misu. Svaka obitelj može platiti jednu misnu nakanu u cijeloj godini.
Molimo naše župljane da za ovo imaju razumijevanja. Primanje misnih nakana na ovaj način sugeriralo nam je naše dosadašnje pastoralno iskustvo.
Molimo sve vjernike da provjere u našem Župnom vjesniku, u kojemu objavljujemo tjedan dana unaprijed sve vezane misne nakane, jesmo li ispravno napisali imena onih koji namjenjuju svetu misu i onih za koje se slavi sveta misa, kao i točnost s obzirom na traženi termin. Dogodi se pokoji puta da se potkrade pogreška (ili nama kod ubilježbe ili vjernicima zbog datuma), pa molimo vjernike da nas na vrijeme obavijeste kako bismo izbjegli obostrane neugodnosti zbog eventualnih pogrešaka, jer prije svake svete mise pročitamo s oltara za koga se slave svete mise.
Ispričavamo se za sve dosadašnje pogreške. Zahvaljujemo vjernicima koji su nas na to ljubazno upozorili. Opraštamo i onima koji su nam, u dva-tri navrata, radi njihove ili naše omaške, napravili neugodnosti. Molimo vjernike iz drugih župa, da svoje misne nakane koje su vezane uz određene datume, naručuju u svojim župama, jer smo pretrpani potrebama naših vjernika.
Zahvaljujemo na razumijevanju!