MISE I POBOŽNOSTI

I. SLAVLJENJE SVETIH MISA 

    

Nedjeljom u župnoj crkvi u: 7, 8, 9, 10, 11, 12 i 18 sati

Svetkovinom u: 7, 8, 9, 10, 11 i 18 sati osim ako u župnom vijesniku nije drugačije naznačeno

Blagdanom u: 7, 8 i 18 sati

Radnim danom u: 7 i 18 sati

Napomena: od 2012. godine kroz mjesec srpanj i kolovoz bit će večernja sveta misa umjesto u 18 u 20 sati       

II. POBOŽNOSTI

Krunica u: 17,30 sati, svaki dan (prije večernje svete mise, prema dnevnim župnim nakanama).

Klanjanje za mlade u: 20 sati, svake druge i četvrte srijede u mjesecu, održava se polusatno klanjanje za članove pokreta mladih BIOS i sve ostale koji žele doći.

Klanjanje za obitelj u: 17,30 sati, svakog četvrtka, prije večernje svete mise.

Klanjanje za obitelj na prvu nedjelju u mjesecu: održava se klanjanje od 13 do 17 sati, u kojem se moli za naše obitelji. Klanjanje predvode članovi župnog obiteljskog pokreta OAZA LJUBAVI.

– Križni put: svakog korizmenog petka i nedjelje u 17,30 sati.

Prvi petak: pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Mogućnost za svetu ispovijed pola sata prije jutarnje svete mise koja je u 7 sati te jedan sat prije večernje svete mise koja je u 18 sati.

Svibanjska i listopadska pobožnost: molitva krunice i litanija u čast Blažene Djevice Marije je svaki dan u 17,30 sati.

Devetnica sv. Josipu: blagdan slavimo 19. ožujka. Prije mise, uz krunicu, mole se litanije sv. Josipa i molitve sv. Josipu, a u misi homilija o sv. Josipu.

Trinaest utoraka sv. Anti u: 17,30 krunica i litanije na čast sv. Ante, te u misi propovijed na određene teme.

– Trodnevnica Velikoj Gospi u: 17,30 sati moli se krunica, litanije, molitva Mariji Majci Crkve i Kraljici neba i zemlje, te se slavi sv. misa s homilijom.

Klanjanje Križu: Na Veliku srijedu uoči Vazmenog trodnevlja organiziramo klanjanje križu na kojem trpećem Kristu prikazujemo svoja trpljenja i molimo njegov blagoslov.

Duhovsko bdijenje: Na uočnicu Duhova organiziramo misu bdijenja i klanjanje na kojem se posebno spominjemo naših krizmanika i molimo za izljevanje darova Duha Svetoga. 

Bdijenje uoči Svih Svetih: Uoči blagdana Svih Svetih, dok zapadni svijet slavi noć vještica, u našoj župi organiziramo bdijenje koje traje do kasno u noć. Svečana sveta misa, klanjanje, molitva i slavljenje pokazuju, izgrađuju i učvrščuju naš identitet i pokazuju koji je pravi Kristov put.