MONOGRAFIJA “KARDINAL OD VRHBOSNE”

kardinal_od_vrhbosne.jpgU organizaciji Večernjeg lista, Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar i Matice hrvatske – Mostar…

kardinal_od_vrhbosne.jpgU organizaciji Večernjeg lista, Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Mostar i Matice hrvatske – Mostar u četvrtak, 17. ožujka 2011. godine u 19.30 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača, bit će održano predstavljanje vrijedne monografije o vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću „Kardinal od Vrhbosne", koja je krajem prošle godine tiskana u nakladi Večernjeg lista, HKD-a Napredak i Udruge Prsten, a povodom 65 godina života, 40 godina misništva i 20 godina biskupstva nadbiskupa Puljića.

Knjigu će predstaviti apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Alessandro D’Ericco, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Ivan Sesar, predsjednik HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar i bivši veleposlanik BiH u Vatikanu prof. dr. Miroslav Palameta te u ime nakladnika vlč. Ivan Tolj, a nazočne će pozdraviti i sam kardinal Vinko Puljić.

Ulomke iz knjige čitat će glumac Robert Pehar.

U glazbenom dijelu ovog događaja nastupit će Napretkov trio „Pons", klapa „Krš" i klapa „Hrvoje" iz Mostara.

Očekuje se dolazak velikog broja gostiju, uglednika, biskupa koji će tada sudjelovati na zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Mostaru, kao i predstavnika javnog, političkog i kulturnog života ne samo Mostara već i cijele Hercegovine.

Ova monografiju donosi izvatke iz intervjua vrhbosanskog nadbiskupa iz predratnog, ratnog i poslijeratnog vremena, a uredili su je Ivan Tolj, Žarko Ivković, Jozo Pavković, Darko Pavičić i Tomislav Botić.

Ulaz je slobodan. (kta/hkdn)

About the Author

Leave a Reply