MOLITVA GOSPI RADOSNOJ

gospa_radosna.jpgPrelijepi drveni Gospin kip u naravnoj veličini poklonio nam je također don Robert Anhof u srpnju 2007…

gospa_radosna.jpgPrelijepi drveni Gospin kip u naravnoj veličini poklonio nam je također don Robert Anhof u srpnju 2007. Taj smo kip postavili u našu crkvu na svetkovinu Velike Gospe, 15. 8. 2007. te ga nazvali imenom: Gospa Radosna. Sliku ovoga kipa stavili smo i na web stranicu naše župe: www.svivan.ba, uz potrebna objašnjenja. Gospa u naručju drži Isusa i u desnoj ruci drži grozd grožđa, koji simbolizira nagovještaj buduće Euharistije u kojoj će Isus vino pretvoriti u svoju krv, a koju je on na Veliki petak prolio za naše spasenje. Inače, vino je u Misi simbol naše ljudske radosti. Uskoro ćemo izdati sličicu s likom Radosne Gospe i molitvom. Ovdje donosimo molitvu Radosnoj Gospi koju ćemo moliti svaku večer u našoj župnoj crkvi i koju prepručamo našim vjernicima da je zajedno mole u svojim obiteljima:

Gospe Radosna, ti si za svoga zemaljskoga života cijelim svojim bićem bila okrenuta Bogu te si zato s velikom radošću postala majka Sina Božjega i s njime vjerno surađivala u otajstvu našega spasenja. Tvoj te je Sin Isus i nama dao za Majku da s tobom činimo velika djela u širenju Radosne vijesti. Pomozi nam da sve događaje Kristova otkupljenja s tobom radosno živimo i brižno čuvamo u svome srcu (Lk 2,51); da u nadi budemo radosni, u nevolji strpljivi i u molitvi postojani (Rim 12,12); da revnije činimo dobra djela i srdačno se ljubimo pravim bratoljubljem (Rim 12,10). Moli za nas da ne budemo malovjerni i tjeskobno zabrinuti za život svoj (Lk 12,22) jer Bog ljubi vesela darivatelja (2 Kor 9,7). Čuvaj nas u Kristovoj blizini da imamo život u izobilju (Iv 10,10) i da naša radost bude potpuna (Iv 15,11). Amen!

 don Krešo

About the Author

Leave a Reply