1. Krunica: u našoj župnoj crkvi krunica se moli svaki dan u 17, 30 sati, pola sata prije večernje svete mise, prema dnevnim župnim nakanama.

MOLITVENE NAKANE ZA KRUNICU KROZ TJEDAN

PONEDJELJAK: Za bolesnike, nemoćnike, starije i usamljene osobe, da svoje svakodnevne poteškoće i patnje pridružuju Kristovu otkupiteljskom križu te da u Kristu nađu olakšanje, utjehu i spasenje.

UTORAK: Za članove našeg župnog dječjeg pokreta DUGA, za naše vjeroučenike i za svu djecu u našoj župnoj zajednici da rastu u milosti i spoznanju, da svoju vjeru hrane nedjeljnom euharistijom i svakodnevnom molitvom, da mogu biti pravi svjedoci Evanđelja i znak Kristova saveza s Crkvom i cijelim čovječanstvom.

SRIJEDA: Za sve mlade i odrasle članove našeg župnog pokreta BIOS i za sve mlade naše župne zajednice da trajno rastu u vjeri, nadi i ljubavi, da budu vjerodostojni svjedoci Kristova Evanđelja i apostoli nove evangelizacije.

ČETVRTAK: Umjesto krunice imamo klanjanje pred Presvetim.

PETAK: Za duhovna zvanja u našoj župi, biskupiji i cijeloj Katoličkoj Crkvi; za misije i misionare; za širenje Kristova kraljevstva na zemlji: kraljevstva istine i života, kraljevstva svetosti i milosti, kraljevstva pravde, ljubavi i mira.

SUBOTA: Za izgradnju Crkve Kristova Uskrsnuća, za sve prijatelje i dobročinitelje ove crkve i naše župne zajednice, da ih Uskrsli Gospodin u ovom životu obdari radošću djece Božje a o uskrsnuću mrtvih neka ih učini dionicima svoje Uskrsne slave.

NEDJELJA: Za našu župnu zajednicu i sve naše župljane da upoznaju i izljube Krista kao jedinoga Spasitelja; da nam Uskrsli Gospodin svima bude Put, Istina i Život te da svi zajedno rastemo u euharistijskom, duhovnom, crkvenom i narodnom zajedništvu. 

2. Euharistijsko klanjanje : svakog četvrtaka u 18,30 sati poslije večernje svete mise održava se polusatno klanjanje u našoj župnoj zajednici. Klanjanje predvodi svećenik.

 

3. Klanjanje za obitelj na prvu nedjelju u mjesecu: svake prve nedjelje u mjesecu, koju smo u našoj župi uveli i proglasili kao Obiteljsku nedjelju, održava se klanjanje koje počinje poslije Obiteljske mise. Vode ga i organiziraju članovi župnog obiteljskog pokreta OAZA LJUBAVI.

 

4. Križni put: svakog korizmenog petka i nedjelje u 17, 30 sati obavlja se pobožnost križnog puta. Križni put, zajedno sa svećenikom, predvode (naizmjenično) krizmanici, mladi iz pokreta BIOS i članovi obiteljskog pokreta OAZA LJUBAVI.

> Križni put izvan župe: Naši župljani na Veliki petak zajedno s ostalim vjernicima iz grada Mostara i iz biskupije, sudjeluju na velikom križnom putu na mostarskom Humu.

 

5. Prvi petak: svakog prvog petka u mjesecu održava se  pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Mogućnost za svetu ispovijed je pola sata prije jutarnje svete mise koja počinje u 7 sati te jedan sat prije večernje svete mise koja počinje u 18 sati.

 

6. Svibanjska i listopadska pobožnost: osim molitve krunice koju molimo svaki dan u 17, 30 sati, u ova dva mjeseca molimo i litanija u čast Blažene Djevice Marije.

 

7. Devetnica sv. Josipu: pobožnost devetnice u čast sv. Josipu, čiji blagdan slavimo 19. ožujka, održavamo zato što je sv. Josip zaštitnik naše Mostarsko-duvanjske biskupije. Prije mise uz krunicu mole se litanije sv. Josipa i jedna od molitava sv. Josipu (molitva za Crkvu, za obitelj i za domovinu), a za vrijeme večernjih misa bude homilija o svečevu životu i njegovoj ulozi u povijesti spasenja.

 

8. Trinaest utoraka sv. Anti: ovu pobožnost održavamo i podržavamo zato što je ovaj svetac vrlo popularan kod vjerničkog naroda. Trinaest utoraka prije spomendana svetog Ante Padovanskog, 13. lipnja, mole se predviđene molitve za svaki utorak te se na misi propovijeda po naznačenim temama za svaki utorak, o kreposnu životu sv. Ante, pod raznim pastoralnim vidicima.

 

9. Devetnica Gospi: Devet dana prije Velike Gospe koja se slavi 15. kolovoza,  slavimo svečane svete mise s homilijom u 18 sati. Pola sata prije mise moli se Gospina krunica, litanije i molitva Kraljici neba i zemlje. Dosta se vjernika ispovijedi. Pred ovu svetkovinu posjetimo sve bolesnike u župi, podijelimo sakramente pomirenja i pričesti.