KRALJICA MIRA – HRASNO

kraljica_mira.jpg U iduću nedjelju 12. 5. 2013. godišnja je proslava Kraljice Mira u svetištu i župi Hrasno. Na ovo hodočašće svake godine idu naša djeca koja se istiću svojom vjerničkom zauzetošću  u župi.

U iduću nedjelju 12. 5. 2013. godišnja je proslava Kraljice Mira u svetištu i župi Hrasno. Na ovo hodočašće svake godine idu naša djeca koja se istiću svojom vjerničkom zauzetošću u župi.Centralno misno slavlje u 11 sati predvodi dubrovački biskup msgr. Mate Uznić

 Hrasno je još od svoga osnutka 1762. god. bilo stalno pod Gospinom zaštitom. Do 1854. god. bilo je pod zaštitom Gospe od svete Krunice, a od te godine pod zaštitom je Bezgrešnoga začeća Marijina. 8. svibnja 1977., blagoslovljen je kip Kraljice Mira na Gradini i službeno otvoreno Gospino svetište. Kip je blagoslovio tadašnji mostarsko-duvanjski biskup i administrator trebinjsko-mrkanski Petar Čule, a uz njega su bili i njegov koadjutor, Pavao Žanić, zatim pomoćni splitski biskup Ivo Gugić i dubrovački biskup Severin Pernek. Od toga dana trebinjska biskupija ima svoj duhovni centar, svoje Gospino svetište i svoje veliko vjerničko okupljalište.

kraljica_mira.jpg

 

About the Author

Leave a Reply