KORIZMENE KARITATIVNE AKCIJE

korizma_2.jpgSvake godine u korizmi predlažemo dvije karitativne akcije koje nam pomažu da ne djelu pokažemo svoju djelotvornu kršćansku ljubav…

korizma_2.jpgSvake godine u korizmi predlažemo dvije karitativne akcije koje nam pomažu da ne djelu pokažemo svoju djelotvornu kršćansku ljubav, tj. djelotvornost svoga odricanja za potrebne:

1. Stablo života: pred oltarom će za vrijeme korizme biti stablo života koje će simbolizirati jedna loza koja na sebi, umjesto lišća i grozdova, ima male vrećice u koje možemo stavljati plodove svoga odricanja. Tako će i mala djeca za vrijeme svetih Misa, umjesto u lemuzinu, ubacivati svoje darove u ove male vrećice koje simboliziraju grozdove. Sve što se prikupi ide za potrebnu djecu u našoj župi.

2. Milostinja korizmenih petaka: svakoga petka u korizmi za vrijeme svete Mise kupit će se milostinja kroz koju možemo pokazati vjerodostojnost svoje korizmene pokore i odricanja.

3. Korizmeni paket ljubavi: pred oltarom se nalazi i korizmeni paket ljubavi. Sve što se prikupi ići će za pomoć potrebnima naše župe. Imajmo srca za najpotrebnije i iskažimo im ljubav i dobrotu.

About the Author

Leave a Reply