KATOLIČKE FACEBOOK STRANICE

facebooklikecatholic.jpg

Ovdje vam predstavljamo pet katoličkih Facebook stranica koje će vas duhovno obogatiti…

Na Facebooku se mogu naći svakojaki izvori zanimljivih misli, citata, slika i informacija. Nama su najzanimljiviji oni koji su povezani s Katoličkom Crkvom. Stoga smo vam odlučili predstaviti par nepoznatih katoličkih Facebook stranica koje vam mogu obogatiti svakodnevicu.

1. Hrvatska katolička blogosfera 

Stranica Hrvatska katolička blogosfera donosi najnovije članke s katoličkih blogova u Hrvatskoj. Tu možete pratiti što pišu hrvatski katolički blogeri. Ponuda je razna.

2. Gilbert Keith Chesterton 

Nedavno je pokrenuta fan stranica velikog katoličkog mislioca i intelektualca s početka 20. stoljećaGilberta Keitha Chestertona na hrvatskom jeziku. Njegove pronicljive misli su uvijek aktualne i intrigantne. Često se pokazuje da je bio ispred svoga vremena. Vjerujemo da će vam se svidjeti.

3. Nadbiskup Fulton J. Sheen 

Fan stranica na hrvatskom jeziku o još jednom znamenitom čovjeku 20. stoljeća nadbiskupu Fultonu J. Sheenu. O njemu smo pisali na našemu portalu. On je jedinstven primjer televizijskog i radijskog katoličkog evangelizatora. Svojim jednostavnim i posebnim načinom prenošenja Radosne vijesti oduševio je milijune Amerikanaca. Ostavio je ogroman opus iza sebe. Ova stranica vam donosi pojedine misli iz tog opusa.

4. Escriva za svaki dan

Sv. Josemaria Escriva – svetac iz 20. stoljeća, svetac svakodnevnog života, osnivač Opusa Dei. Njegove misli oblikovale su mnoge živote, a njegove knjige poput PutaBrazde Kovačnice duhovni su temelji mnogih katolika. Na ovoj stranici možete svaki dan pročitati misao iz tih djela i provesti kratko razmatranje i molitvu nad tim riječima ovoga sveca svakodnevice.

5. Katekizam za svaki dan 

Želite čitati Katekizam Katoličke Crkve, no ne stignete? Čitajte ga dok ste na Facebooku uz ovu stranicu. Svaki dan pročitajte jedan izvadak iz Katekizma i naučite nešto novo o svojoj vjeri.

Ima još mnogo kvalitetnih stranica na Facebooku, no njih ćemo spomenuti sljedeći put.

About the Author

Leave a Reply