HODOČAŠĆE U LOURDES

{multithumb}lourdes.jpgKao što vam je poznato naša župa organizira hodočašće u Lourdes od 19. do 25. 10. 2008. Prijave primamo dok se ne popuni broj rezerviranih mjesta u Lourdes-u. Tko planira nek požuri sa prijavama, jer je ostalo još 20 slobodnih mjesta.

Kao što vam je poznato naša župa organizira hodočašće u Lourdes od 19. do 25. 10. 2008. Prijave primamo dok se ne popuni broj rezerviranih mjesta u Lourdes-u. Tko planira nek požuri sa prijavama, jer je ostalo još 7 slobodnih mjesta.  

maurlourdes.jpg

 

 

Hodočašće u Lurd

150. godina od ukazanja BDM Bernardici Soubirous

od 19. do 25. listopada 2008.

P r o g r a m   p u t a

1. dan (nedjelja, 19. listopada) 

Polazak iz Mostara u večernjim satima ispred Župe sv. Ivana. Noćna vožnja kroz Hrvatsku. Prolazimo južnim dijelom Slovenije i sjevernim dijelom Italije, te pred zoru stižemo na jug Francuske, tj. na Azurnu obalu, koja počinje kod Mentona, a završava kod Toulona. 

2. dan (ponedjeljak, 20. listopada) 

Dolazak u Nicu u poslijepodnevnim satima. Sveta misa. Razgledanje mondenog ljetovališta na Azurnoj obali. Noćenje u Nici. 

3. dan (utorak, 21. listopada) 

Doručak i nastavak vožnje prema St. Maximina – razgledavanje Bazilike sv. Marije Magdalene gdje se nalazi njezin grob. To je najstarije svetište u južnofrancuskoj pokrajini Provanse. Zatim put prema Avignonu – mjestu gdje su boravile pape u 14. stoljeću (1309.-1378.). Nastavak vožnje do Lurda – najvećeg marijanskog svetišta na svijetu. Dolazak u Lurd u poslijepodnevnim/večernjim satima… smještaj u hotel, večera i noćenje. 

4. dan (srijeda, 22. listopada) 

Doručak/ručak/večera. Cjelodnevni boravak u Lurdu. Svečani zajednički obilazak jubilarnog puta: posjet špilji, crkvi gdje se Bernardica krstila, bolnici gdje se pričestila i cochot – zatvoru. Procesija sa svijećama. Noćenje.  

5. dan (četvrtak, 23. listopada) 

Doručak/ručak/večera. Cjelodnevni boravak u Lurdu. Križni put, kupanje u svetoj vodi u lurdskim bazenima, obilazak svetišta i mogućnost osobne pobožnosti. Noćenje. 

6. dan (petak, 24. listopada) 

Odlazak pred spilju ukazanja. Doručak. Polazak iz Lurda prema Carcasonneu – najvećoj srednjovjekovnoj utvrdi Europe, danas poznato vinarsko i turističko središte. U nastavku putovanja posjet Marseilleu, drugom po veličini gradu u Francuskoj, gdje se nalazi čuvena crkva Notre Dame de la Garde. U večernjim satima nastavak vožnje prema Padovi. 

7. dan (subota, 25. listopada) 

Dolazak u Padovu i obilazak svetišta svetog Leopolda Bogdana Mandića. Sveta misa. Posjet bazilici sv. Antuna Padovanskog. Nastavak vožnje kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku do Mostara.  

Cijena: 380 eura 

Cijena uključuje: Prijevoz turističkim autobusom, noćenje i obroci po programu, duhovno i stručno vodstvo, zdravstveno osiguranje tijekom puta.

Kontakt: župni ured sv. Ivana 326 568;

don Mladen 063 890 796;

Email: donmladen@gmail.com

About the Author

Leave a Reply