Hodnja za život

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba,

u nedjelju 12. svibnja 2013.

 

Sveti Otac pozdravio inicijativu "Hodnja za život"

 

 

Draga braćo i sestre!Na završetku ovog slavlja želim pozdraviti sve vas koji ste došli izraziti štovanje novim svecima, osobito službenim delegacijama iz Italije, Kolumbije i Meksika.Neka otrantski mučenici pomognu talijanskom narodu da gleda s nadom u budućnost, uzdajući se u blizinu Boga koji nikada ne napušta, ni u teškim trenucima. 

S radošću podsjećam da je jučer u Rimu blaženim proglašen svećenik Luigi Novarese, utemeljitelj Volonterskog centra za pomoć onima koji pate i Zajednice tihih radnika od Kristova križa. Pridružujem se zahvalama za tog uzornog svećenika, koji je znao obnoviti pastoral bolesnih učinivši od njih aktivne pojedince u Crkvi.
Pozdravljam sudionike "Hodnje za život" koja je održana jutros u Rimu i pozivam da se održava budnom pozornost prema toj tako važnoj temi kao što je poštovanje ljudskog života od njegova začeća. U vezi s tim drago mi je podsjetiti također da se danas u mnogim talijanskim župama prikupljaju potpisi s ciljem da se podupre europsku inicijativu "Jedan od nas", kojom se želi zajamčiti pravnu zaštitu zametka i zaštitu svake osobe od prvog trenutka njezina života. Posebni događaj za one kojima je na srcu obrana svetosti života bit će "Dan Evangelium vitae" koji će se održati ovdje u Vatikanu u sklopu Godine vjere, 15. i 16 lipnja.Srdačno pozdravljam sve župne skupine, obitelji, škole, prisutnu mladež. Obratimo se sada sinovskom ljubavlju Djevici Mariji, majci i uzoru svih svetih. (kta/ika)

 

About the Author

Leave a Reply