DOŠAŠĆE U NAŠOJ ŽUPI

ZORNICE U DOŠAŠĆU
Sutra, prvim radnim danom došašća, započinjemo s misama Zornicama u našoj župi. Zornice imaju pokornički značaj, jer se valja ustati rano i doći u crkvu. Na svakoj svetoj misi bit će kratka homilija i prilika za svetu ispovijed. Mise zornice slavit će se u 6 sati, svaki dan Došašća, osim nedjelje.

dosasce.jpg

Došašće ili advent vrijeme je u crkvenoj godini, kad se kršćani intenzivnije pripravljaju na svetkovine Božića i Bogojavljenja. To je istodobno vrijeme očekivanja Kristova dolaska na kraju vremenâ (Sudnji dan).
Prvu nedjelju došašća karakterizira ponovni Kristov dolazak, drugu i treću osoba Ivana Krstitelja, četvrta predstavlja Mariju koja je rodila Isusa, našega Spasitelja.

KARITATIVNE AKCIJE U DOŠAŠĆU
Velika ljubav za malu djecu – U došašću i božićnom vremenu pred oltarom stoji jedan veliki paket u koju mala djeca, umjesto lemuzine koju daju ministrantima, stavljaju svoj novčani prilog za djecu s teškim poteškoćama u razvoju, koja se nalaze u centru Biskupijskog caritasa u Mostaru, a zove se Sveta Obitelj. Svaki dar je dobrodošao. U ovu bocu svoje darove mogu ubacivati svi vjernici izvan mise.

Paket ljubavi - Biskupijski caritas Mostar svake godine koordinira s akcijom Paket ljubavi. Tako je i ove godine. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice i predati ih kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ukoliko je nekomu lakše dati novčani prilog može i to učiniti. Naš Župni caritas podijelit će to najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom caritasu za potrebnike, na području naših hercegovačkih biskupija.

Nedjelja caritasa - Treća nedjelja došašća - I ove godine, kao i prošlih, pozivamo žene i djevojke iz naše župe da za Nedjelju caritasa, za treću nedjelju došašća, ispeku i daruju kolače našem Župnom caritasu, a Apostoli ljubavi će kolače ponuditi vjernicima poslije svih misa. Za uzvrat naši vjernici mogu dati svoj novčani prilog za najpotrebnije naše župe. 

Inače, sva lemuzina ove nedjelje ide za potrebe Caritasa.
Na ovaj dan predstavit ćemo i djelatnike našega Župnog caritasa.
Pokažimo u došašću da je vjera naša ljubavlju djelotvorna (usp. Gal 5.6).

About the Author