DOŽIVLJAJ PRVE PRIČESTI

pricest.jpgOdbrojavala sam dane do svete Pričesti. Jako sam se veselila tom danu. Iako mi je zadnji tjedan bio malo naporan od tih obveza, sve sam hrabro izdržala. Na samoj ispovijedi osjećala sam se nekako drukčije. Osjetila sam u sebi mir i radost. To je bio privi i važan korak za našu svetu Pričest. Kad je došla nedjelja obukla sam bijelu haljinu i s roditeljima otišla u crkvu. S ostalom djecom narančaste boje sjela sam u klupu. Pažljivo sam slušala najavu i pozdrav našeg župnika. Naša pjesma i molitva je bila jača nego ikad. Najsvečaniji trenutak u mom malom životu je bio kad sam primila SVETU HOSTIJU. Nema riječi kojom bih ja mogla opisati sreću koju sam tad osjetila. I dalje u životu ću se redovito pričešćivati i nikad neću zaboraviti svoju PRVU SVETU PRIČEST.

Inga Galić

 

 

 

KAKO SAM DOŽIVIO SVOJU PRVU SVETU PRIČEST?

Odbrojavala sam dane do svete Pričesti. Jako sam se veselila tom danu. Iako mi je zadnji tjedan bio malo naporan od tih obveza, sve sam hrabro izdržala. Na samoj ispovijedi osjećala sam se nekako drukčije. Osjetila sam u sebi mir i radost. To je bio privi i važan korak za našu svetu Pričest. Kad je došla nedjelja obukla sam bijelu haljinu i s roditeljima otišla u crkvu. S ostalom djecom narančaste boje sjela sam u klupu. Pažljivo sam slušala najavu i pozdrav našeg župnika. Naša pjesma i molitva je bila jača nego ikad. Najsvečaniji trenutak u mom malom životu je bio kad sam primila SVETU HOSTIJU. Nema riječi kojom bih ja mogla opisati sreću koju sam tad osjetila. I dalje u životu ću se redovito pričešćivati i nikad neću zaboraviti svoju PRVU SVETU PRIČEST.

Inga Galić

Na dan Prve svete pričesti, probudila sam se ranije nego obično, jer sam bila jako uzbuđena. Osim toga, bila sam i nestrpljiva, pa sam mamu požurivala da što ranije pođemo u crkvu. Kako još nije bilo vrijeme za polazak, pokušala sam se u mislima vratiti oko 2000. godina unatrag i zamisliti Posljednju Isusovu večeru…

Danas će mi se preko hostije darovati Isus!

Odjenula sam prvopričesničko odijelo i radosno krenula prema crkvi. Tamo sam srela svoje prijatelje koji su bili isto svečano odjeveni.

Pjevajući i slaveći Svetu misu, radovala sam se Isusovu dolasku. Srce mi je vatrom gorjelo kao u pjesmi "Naša srca vatrom gore" koju smo pjevali. Kad je došao red na mene da se pričestim, od sreće sam se pomalo tresla, a kad sam primila hostiju, u sebi sam rekla:

Premili moj Isuse, hvala Ti što si došao u moje srce, učini srce moje po srcu svom. Isuse, ostani uvijek u mojoj blizini, vodi me i čuvaj me. Isuse, ja Te ljubim, ja Ti vjerujem, ja se uzdam u Tebe!

Kad sam došla doma, na zid iznad "kompa" mama mi je stavila Višeslavov križ i Uspomenu na prvu sv. Pričest. Budući da za "kompom" provodim dosta vremena, uvijek ću na zidu vidjeti podsjetnik na ovaj veliki dan.

                                                            Marija Primorac

About the Author

Leave a Reply