XI. Pokret: PRIJETELJI CRKVE KRISTOVA USKRNUĆA – M o s t a r

i

«Trogodišnja moralna obveza»

         

          Za što uspješniju izgradnju crkve Kristova Uskrsnuća koja se gradi na terenu župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista, u centru grada Mostara (BiH), organiziramo pokret koji se zove: PRIJETELJI CRKVE KRISTOVA USKRNUĆA, u koji se mogu uključiti pojedinci, obitelji, poduzeća i razne institucije. Zadaća članova ovog Pokreta jest preuzimanje «Trogodišnje moralne obveze» u izgradnji ove crkve, tako da se svakog mjeseca daje iznos od 10 KM ili 5 Eura ili 40 HRK, a za članove iz inozemstva usuđujemo se preporučiti iznos od 10 Eura ili 10 $.

          Oni koji se učlane, mogu dati svoj doprinos unaprijed za više mjeseci, a isto tako mogu dati i veći prilog od ovog predloženoga. Tko se ne može uključiti u ovaj Pokret, može dati i davati svoje priloge prema svojim mogućnostima kada, kako i koliko može. A oni koji nisu u stanju novčano pomagati izgradnju, neka s nama mole i prikazuju svoje dnevne žrtve za izgradnju ovog «duhovnog Doma» Kristova Uskrsnuća.

          Ovaj se «duhovni Dom» Kristova Uskrsnuću u Mostaru ne gradi samo za potrebe župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista, nego će on biti, (s planiranim Pastoralnim centrom za obitelj i mlade te Duhovno-kulturnim centrom), «veza jedinstva» te crkveno, duhovno, moralno, kulturno i nacionalno okupljalište i uporište Hrvata katolika na ovim prostorima.

Vjerujemo da će katolički vjernici, napose Hrvati katolici u Domovini i inozemstvu, shvatiti veličinu i značenje ovog duhovno-kulturnog projekta za ostanak i opstanak Hrvata katolika na ovom «vjetrometnom» području u Hercegovini, gdje je svakog dana sve više ugrožen naš katolički, kulturni i nacionalni identitet, ne samo zato što nas drugi žele iseliti i asimilirati, nego i zato što nemamo dovoljno crkava, duhovnih, kulturnih i odgojnih ustanova u Mostaru – stolnom gradu Hrvata katolika u BiH. 

          Stoga Vam usrdno molimo, dragi prijatelji, učlanite se u ovaj Pokret i preuzmite na sebe ovu «Trogodišnju moralnu obvezu» kako bismo mogli nastaviti izgradnju i dovršiti ovaj, životno važan, projekt za Hrvate katolike u Mostaru i Hercegovini. «Neka svatko dadne kako je srcem odlučio, a ne sa žalošću i na silu, jer ‘Bog ljubi vesela darivatelja’. A Bog može tako obilato izliti na vas svaku vrstu milosti, da mognete imati uvijek i u svemu sasvim dovoljno svega i još imati viška za koje mu drago dobro djelo» (2 Kor 9,7-8). Tako će svatko od nas, na svoj način, ugraditi sebe «kao živo kamenje» u ovaj «duhovni Dom», da u njemu prinosimo «žrtve duhovne, ugodne Bogu po Isusu Kristu» (1 Pet 2,5).

Zauzvrat, vjernici župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru redovito će prikazivati i moliti za sve dobročinitelje: svake subote krunicu, svake nedjelje svetu misu i svakoga trećeg četvrtka u mjesecu klanjanje pred Presvetim.

          Za što uspješniju izgradnju župnik don Krešo Puljić pismeno imenuje animatore koji će kod vjernika i župa, hrvatskih katoličkih župa i misija u inozemstvu te raznih poduzeća i institucija promovirati ovaj projekt i motivirati ljude da pomognu ovo Božje djelo. Svaki će od animatora biti odgovoran za jednu grupu Prijatelja, o njima voditi računa i izvješćivati ih o napredovanju izgradnje projekta. Sva imena Prijatelja bit će evidentirana u kronici o izgradnji ove crkve.

          Prilozi za izgradnju mogu se dati u župom uredu sv. Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru, ili dotičnom animatoru, ili uplatiti na račun koji će za ovu namjenu u pojedinim mjestima, ili preko niže navedenih računa u Mostaru:

Račun za uplate u KM:

don Mladen Šutalo, župni upravitelj

UNICREDIT ZAGREBAČKA BANKA

Kardinala Stepinca bb, 88000 MOSTAR

3381002202740430                   

Za uplate u devizama:

Don Mladen Šutalo,župni upravitelj

UNICREDIT ZAGREBAČKA BANKA

Kardinala Stepinca bb.

88000 Mostar, Bosna i Hercegovina

SWIFT     UNCRBA22

IBAN       BA393380604819574246 

Za sve daljnje informacije možete se obratiti na:

Župni ured sv. Ivana Apostola i Evansađelista

Kneza Višeslava 2, 88000 Mostar (BiH)

Odgovorna osoba: don Mladen Šutalo, župni upravitelj

Tel.: 00387 36 326 568

Fax: 00387 36 326 341

E-mail: svivanmostar@gmail.com Ova email adresa je za�ti�ena od spam robota, nije vidljiva ako ste isklju�ili Javascript