UPUTE ZA PROVEDBU PASTORALNOG PRGRAMA DUHOVNE OBNOVE OBITELJI

Obitelj zajednica vjere, života i ljubavi

          Ovim Obiteljskim hodočašćem, na svetkovinu Presvetoga Trojstva, započnimo program duhovne obnove hrvatske katoličke obitelji, kako bi naša obitelj postala istinska zajednica vjere, života i ljubavi.

Pokušajmo u svojim obiteljima provoditi duhovni program koji smo kao zavjetno jubilejsko obećanje prihvatili u Ninu, 2. rujna 1979. prigodom proslave Branimirove godine:

Hrvatska katolička obitelj dnevno moli i nedjeljom slavi svetu misu.

Ovom programu dodajemo i molitvu za obitelj.

Program bi se trebao provoditi ovako:

  1. Svake večeri zajedno moliti Ispovijest vjere Hrvata katolika i Molitvu Presvetom Trojstvu za obitelj (po mogućnosti u 21 sat);
  2. Svake nedjelje i blagdana slaviti svetu misu.

Na putu duhovne obnove neka nas prati blagoslov Presvetog Trojstva, zagovor Marije Majke Crkve i Kraljice obitelji te hrvatskih svetaca i blaženika.

Biskupi Biskupske konferencije BiH

MOLITVA PRESVETOM TROJSTVU ZA OBITELJ

Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si dostojanstvo obitelji ustanovio na sliku svoga Trojstvenog zajedništva ljubavi.

          Klanjamo ti se, Gospodine Isuse Kriste, Otkupitelju naš, jer si se udostojao roditi u ljudskoj obitelji i jer si svojom žrtvom na križu bračnu ljubav od rane grijeha iscijelio, te bračno i obiteljsko zajedništvo ljubavi i vjernosti učinio sakramentom svoga saveza s Crkvom.

          Hvalimo te, Duše Sveti Tješitelju, koji po sakramentu ženidbe, zajedničkoj molitvi i nedjeljnoj euharistiji, kršćansku obitelj neraskidivo ujedinjuješ i posvećuješ, da može biti svetište života i škola kršćanske ljubavi.

Ponizno te molimo, Svemogući Bože, da se po uzoru na Svetu Obitelj, u našem kršćanskom domu, ostvari božanski naum o braku i obitelji – da naša obitelj bude istinska zajednica vjere, života i ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA

Čvrsto vjerujem u Boga, Oca i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isus Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. Svoju odluku polažem u bezgrešno Srce presvete Bogorodice Marije. Najvjernija Odvjetnice na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom. Amen!