OBITELJSKA NEDJELJA

U nedjelju, 4. veljače 2007., kada se slavi Dan života, odlučili smo s članovima obiteljskog pokreta Oaza ljubavi, prvu nedjelju u mjesecu organizirati kao Obiteljsku nedjelju. Ova  je nedjelja posebna po tome što tada slavimo redovitu i svečanu misu u 12 sati na kojoj sudjeluju svi članovi obiteljske zajednice Oaza ljubavi, što na toj misi pjeva obiteljski zbor koji nosi isto ime, što tada slavimo sve značajnije godišnjice braka onih koji nam se prijave, te što poslije Obiteljske mise imamo Obiteljsko klanjanje pred Presvetim.

Klanjanje počinje poslije Obiteljske mise i traje do 17 sati. Dežurni klanjatelji su članovi iz obiteljske zajednice Oaza ljubavi, koji sa župnikom pripremaju klanjanje. Na ovo klanjanje redovito pozivamo vjernike da navrate pokloniti se pred Presvetim i da od njega zamole blagoslov za svoje obitelji. Na klanjanju molimo za naše obitelji, da u njima vlada ozračje nazaretskog doma: ljubav, radost, mir i odanost volji očevoj. Molimo za naše obitelji kako bi sve više postajale prave „kućne Crkve” (LG, 11) gdje se zajednički moli, gdje se evanđelje živi i odakle ono zrači. Inače, u ovoj pastoralno-liturgijskoj godini 2008. na klanjanje organiziramo na temelju prikladnih biblijskih tekstova, jer je ova godina u našoj župi proglašena Godinom Biblije.

Svećenik izloži presveto, napravi uvod za razmatranje, a onda članovi žive zajednice Oaza ljubavi mole pred Presvetim prema dogovorenom programu. Svećenik u 17 sati zaključuje klanjanje, prema liturgijskom propisu.

Na mjesečnu Obiteljsku misu posebno pozivamo one bračne parove koji su vjenčani u tome mjesecu.

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva u župi slavimo Nedjelju obitelji. Kao što ima Nedjelja caritasa i Misijska nedjelja, tako mi u župi slavimo i organiziramo Obiteljsku misu.