AKCIJE U DOŠAŠĆU

Velika ljubav za malu djecu – U došašću i božićnom vremenu pred oltarom stoji jedna velika boca u koju mala djeca, umjesto lemuzine koju daju ministrantima,  stavljaju svoj novčani prilog za djecu s teškim poteškoćama u razvoju, koja se nalaze u centru Biskupijskog caritasa u Mostaru koji se zove Sveta Obitelj. U ovu bocu  svoje darove mogu ubacivati svi vjernici izvan mise. 
 
Paket ljubavi – Biskupijski caritas Mostar svake godine koordinira s akcijom Paket ljubavi. Tako je i ove godine. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnica u visini 25 KM (ne stavljati lako kvarljive namirnice!) i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ukoliko je nekomu lakše dati novčani prilog može i to učiniti. Naš Župni caritas podijelit će to najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom caritasu za potrebnike, na području naših hercegovačkih biskupija.
 
Nedjelja caritasa – Treća nedjelja došašća – I ove godine pozivamo žene iz naše župe da za Nedjelju caritasa, za treću nedjelju došašća, ispeku i daruju kolače našem Župnom caritasu, a Apostoli ljubavi će kolače ponuditi vjernicima poslije svih misa. Za uzvrat naši vjernici mogu dati svoj novčani prilog za najpotrebnije naše župe. Inače, sva lemuzina ove nedjelje ide za potrebe Caritasa. Na ovaj predstavit  ćemo i djelatnike našeg Župnog caritasa.
 
Pokažimo u došašću da je vjera naša ljubavlju djelotvorna (usp. Gal 5.6). 
About the Author