49. ZASJEDANJE BK BiH

biskup_komarica.jpgU prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci u ponedjeljak, 12. srpnja u 10 sati započet će 49. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice. Zasjedanje će trajati do srijede, 14. srpnja, a završit će konferencijom za novinstvo u 12 sati.

49. redovno zasjedanje Biskupske Konferencije Bosne i Hercegovine

Zasjedanje će trajati do srijede, 14. srpnja, a završit će konferencijom za novinstvo u 12 sati

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci u ponedjeljak, 12. srpnja u 10 sati započet će 49. redovno zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pod predsjedanjem banjolučkog biskupa mons. dr. Franje Komarice. Zasjedanje će trajati do srijede, 14. srpnja, a završit će konferencijom za novinstvo u 12 sati. Na zasjedanju se, osim biskupa BK BiH, očekuje i sudjelovanje delegata Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Beogradu.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošlog zasjedanja i saslušati izvješća svojih delegata s raznih susreta te odrediti osobe koji će ih predstavljati na predstojećim susretima na međunarodnoj razini. Razmotrit će i najvažnije pristigle dopise kao i prijedlog dokumenta o formaciji svećeničkih kandidata. Na dnevnom redu zasjedanja bit će i prijedlog programa sustavne izobrazbe voditelja liturgijskog pjevanja po župama, a biskupi će dati i potrebne smjernice u vezi s izradom dokumenta o televizijskim i radijskim prijenosima liturgijskih slavlja. Također će se osvrnuti na stanje krajevne Crkve u Bosni i Hercegovini uoči predstojećih izbora, a razmotrit će i neke druge teme.

Tijekom zasjedanja predviđen je i susret nazočnih biskupa s apostolskim nuncijem u BiH nadbiskupom Alessadrom D’Erricom.

Biskupi će sudjelovati i na svečanoj Misi u banjolučkoj katedrali u četvrtak, 15. srpnja u 10 sati na blagdan sv. Bonaventure, zaštitnika banjalučke katedrale i biskupije. Euharistiju će predslaviti i uputiti prigodnu riječ nuncij D’Errico.

Nakon završenog zasjedanja, u srijedu 14. srpnja u 12 sati bit će organizirana konferencija za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci (ulica Kralja Petra I. 80; tel.               051/305-984         051/305-984).

Snimatelji i fotografi moći će zabilježiti početak zasjedanja Biskupske konferencije u ponedjeljak, 12. srpnja u 10 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Tajništvu BK BiH na tel/fax               033/66 68 67         033/66 68 67 ili u Biskupskom ordinarijatu u Banjoj Luci na tel/fax 051/051/305-984 ili u Uredu Katoličke tiskovne agencije na tel. 033.66 68 65. (kta)

About the Author

Leave a Reply