prva_pricest.jpg– Proslava prve svete Pričesti u našoj župi bit će 29. travnja 2012. u 11 sati. Tim povodom u našoj župi organiziramo trodnevnicu za prvopričesnike, njihove roditelje i krsne kumove.

prva_pricest.jpg– Proslava prve svete Pričesti u našoj župi bit će 29. travnja 2012. u 11 sati. Tim povodom u našoj župi organiziramo trodnevnicu za prvopričesnike, njihove roditelje i krsne kumove. Trodnevnica spada u obvezni dio neposredne priprave, pa je normalno za očekivati da će se na trodnevnicu odazvati i djeca, i njihovi roditelji i krsni kumovi naših prvopričesnika te njihovi ostali ukućani. Ova trodnevnica prigoda je za duhovnu obnovu cijele obitelji. Program trodnevnice planiran je ovako:

Četvrtak, 26. 4. 2012. – prvi dan Trodnevnice

> U 18,00 sati: sv. misa za prvopričesnike, njihove roditelje, članove obitelji i krsne kumove. Homilija na misi bit će o sakramentu krštenja. Misu predvodi i propovijeda don Niko Luburić, pastoralni suradnik.

> U velikoj dvorani podijelit će se roditeljima prvopričesnička odijela poslije sv. Mise.

> Prvopričesnici imaju probu poslije svete mise koja će trajati pola sata.

Petak, 27. 4. 2012. – drugi dan Trodnevnice

> U 17,00 sati: sv. ispovijed za roditelje i kumove;

> U 18,00 sati: sv. misa za prvopričesnike, njihove roditelje, članove obitelji i krsne kumove. Homilija u misi bit će o sakramentu ispovijedi. Misu predvodi i propovijeda don Drago Ćurković, župni vikar;

> Poslije mise bit će polusatna proba za prvopričesnike.

Subota, 28. 4. 2012. – treći dan Trodnevnice

> U 17,00 sati: sv. ispovijed za prvopričesnike;

> U 18,00 sati: sv. misa za prvopričesnike, njihove roditelje, članove obitelji i krsne kumove. Homilija u misi bit će o sakramentu Euharistije. Misno slavlje predvodi i propovijeda don Mladen Šutalo, župni upravitelj.

TEHNIČKE NAPOMENE ZA PRVU SVETU PRIČEST

– Djeca će proslaviti prvu pričest u župnim prvopričesničkim odijelima koje će roditelji podići u četvrtak, 26. 4. 2012., poslije večernje sv. Mise. Odijela se mogu vratiti odmah poslije prvopričesničke proslave i slikanja, ili sutradan. Napominjemo da roditelji prvopričesnička odijela trebaju samo ispeglati prije nego ih djeca obuku, a poslije Pričesti neka ih vrate bez peglanja i pranja!

– Odmah poslije pričesti sva djeca dobit će Uspomenu od prve svete Pričesti i krunicu.

– Učešće roditelja u troškovima za cjelokupnu svečanost Prve svete Pričesti iznose 30 KM.

– Na Misi će slikati profesionalni fotografi. Oni roditelji koji žele fotografije i DVD za svoje dijete trebaju izdvojiti još 25 KM.

– Upozoravamo roditelje i rodbinu da ne fotografiraju za vrijeme mise jer ćemo imati profesionalne fotografe. Hvala!