pkpm.jpg

U subotu, 29. ožujka, održan je Drugi planinarski križni put mladih Mostara u organizaciji Ureda za pastoral mladih Mostarsko-Duvanjske biskupije…

U subotu, 29. ožujka, održan je Drugi planinarski križni put mladih Mostara u organizaciji Ureda za pastoral mladih Mostarsko-Duvanjske biskupije i uz pomoć molitvene zajednice Totus Tuus i HGSS. 120 sudionika započelo je Križni put u 9 sati u Vihovićima, te su se zaputili preko Planinice i stigli u Gorance, gdje su u 17h slavili Svetu Misu. Križni put je predvodio don Mladen Šutalo, povjerenik za mlade naše biskupije. Na Misi su sudionici prikazali svoje molitve, i zajednički zahvalili Bogu na svim darovima koje su primili. Bilo je to dugih 15ak kilometara puta, ali svi sudionici su ga prošli u molitvi, razmišljanju, pjesmi i druženju, sve na slavu Božju. „Ovo mi je bilo jedno divno iskustvo. Moram reći da je put bio odlično organiziran. Unatoč umoru i teškom planinarskom putu svi su bili sretni kako u molitvi i šutnji, tako isto u razgovoru i pjesmi. Na putu je bilo mnogo mladih ljudi, srednjoškolaca i studenata, ali i nekoliko starijih ljudi, i svi su uz Božju pomoć bez problema prošli ovaj put.“ rekao je naš župljanin Filip, sudionik Križnog puta.
Možemo reći da ovaj planinarski križni put polako postaje lijepa tradicija i nadamo se da će se održati. Zahvaljujemo se svim sudionicima i nadamo se da se sljedeće godine vidimo u još većem broju.