Liturgijski život župe

Nedjeljne svete mise

Svake nedjelje u župi slavimo 7 svetih misa:

  • 1. Sedmica – sveta misa u 7 sati ujutro. Uglavnom dolaze starije osobe i one mlađe osobe koje nedjeljom rade. Prije i za vrijeme svete mise, jedan je svećenik na raspolaganju za ispovijed. Ovu misu redovito slavi profesor dr. Božo Goluža, glavni urednik našeg crkvenog mjesečnika Crkve na kamenu.
  • 2. Osmica – sveta misa u 8 sati. Liturgijska čitanja čitaju odrasli vjernici. Liturgijsko pjevanje predvodi profesorica Nevena Erceg.
  • 3. Devetka – sveta misa u 9 sati. To je đačka misa jer na nju dolaze naši vjeroučenici. Dio vjernika ostane vani, ne mogu ući u crkvu zato što uglavnom bude dupkom puna. Na ovoj misi posebno molimo za naše prvopričesnike. Na misi pjeva naš dječji zbor Anđeli sv. Ivana. Liturgijska čitanja čitaju naši vjeroučenici, iz žive zajednice Liturgijskih čitača.
  • 4. Desetka – sveta misa u 10 sati. Ova misa je predviđena najprije za krizmanike i srednjoškolce. Puno vjernika ostane vani pred crkvom jer je crkva skoro uvijek prepuna. Na misi pjeva VIS Otkrivenje. Liturgijska čitanja čitaju krizmanici i srednjoškolci.
  • 5. Pučka misa – je u 11 sati. Na nju dolaze svi, najviše osoba zrele dobi. Uvijek je crkva puna i pred crkvenim vratima ostane dosta vjernika. Liturgijska čitanja čitaju odrasli vjernici. Liturgijsko pjevanje predvodi župni zbor Sv. Ivana pod vodstvom profesorice Nevene Erceg.
  • 6. Obiteljska misa – je u 12 sati. Uveli smo je 12. veljače 2006. i nazvali je Obiteljska misa. Imali smo je i prije (od siječnja jubilarne 2000. do lipnja u 2002. godine) samo tada nije bila Obiteljska misa. Uveli smo je da bi mogli više posvetiti duhovne pažnje mladim obiteljima i da bi malo rasteretili misu u 11 sati. Na ovu misu dolaze uglavnom mlađi roditelji s manjom djecom, a i drugi. Na ovoj misi krštavamo djecu (kada posebno predstavimo roditelje, kuma i ostalu djecu ako ih roditelji imaju), te uz obred krštenja upotrebljavamo i ističemo značenje i smisao krsnih i ostalih vjerskih simbola. Na misi pjeva slavljenički zbor Vojska Kristova. Liturgijska čitanja čitaju odrasli čitači. Poslije svake mise djeci se dijele bombone ili slatkiši.
  • 7. Večernja misa – u 18 sati. Od ove godine 2012. kroz mjesec srpanj i kolovoz bit će u 20 sati. To je misa za mlade. Puno vjernika ostane pred vratima jer ne mogu ući od velikog broja prisutnih. Na ovu misu dolaze uglavnom mladi i studenti. Na misi pjeva Vis BIOS. Liturgijska čitanja čitaju mladi.