caritass.jpgNa jednom mjestu možete pogledati sve one akcije koje ćemo imati kroz ovo milosno vrijeme – vrijeme došašća u našoj župi.

Darivanje krvi – I ove godine, u ponedjeljak, 10. 12. 2012. pozivamo naše župljane da se odazovu od 10 do 12 sati na već tradicionalnu akciju u našoj župi – darivanje krvi – za one kojima je krv najpotrebnija. Krv se daruje, ona nema cijenu! Možda upravo nekome moja krv spasi život.

Paket ljubavi – Biskupijski caritas Mostar svake godine koordinira s akcijom Paket ljubavi. Tako je i ove godine. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnica u visini 25 KM (ne stavljati lako kvarljive namirnice!) i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ova akcija traje do 3. nedjelje došašća – Nedjelje Caritasa. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti. Naš Župni caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom caritasu za potrebnike na području naših hercegovačkih biskupija.

Velika ljubav za malu djecu -U došašću i božićnom vremenu pred oltarom stoji jedna velika boca u koju mala djeca, umjesto lemuzine koju daju ministrantima, stavljaju svoj novčani prilog za djecu s teškim poteškoćama u razvoju koja se nalaze u centru Biskupijskog caritasa u Mostaru koji se zove Sveta Obitelj. U ovu bocu svoje darove mogu ubacivati svi vjernici izvan mise.

Kasice na jaslice – U prvom tjednu došašća svim našim vjeroučenicima dijelimo karitasove kasice da oni i njihova obitelj u nju ubacuju plod svoga odricanja u došašću. Pozivamo djecu da u tom pogledu potaknu sve članove obitelji da pomognu potrebnoj djeci u našoj župi. Kasice treba donijeti na jaslice za Božić.

Kasice po trgovinama – Djelatnici našeg Župnog caritasa podijelit će kasice po trgovinama na području naše župe, i to samo onima koji to velikodušno prime. Molimo sve vlasnike trgovina da prime kasice s doličnim poštovanjem i da svoje kupce motiviraju za darivanje siromašnima. Kasice će po trgovinama dijeliti djelatnici našeg Župnog caritasa koji se zovu Apostoli ljubavi. Prilikom podjele i prilikom povrata kasica imat će, kao dokaz svoje autentičnosti, pismeno ovlaštenje župnika. Kasice iz trgovina pokupiti će se pred sami Božić.

Nedjelja caritasa – Treća nedjelja došašća – I ove godine pozivamo žene iz naše župe da za Nedjelju caritasa, za treću nedjelju došašća, ispeku i daruju kolače našem Župnom caritasu, a Apostoli ljubavi će kolače ponuditi vjernicima poslije svih misa. Za uzvrat naši vjernici mogu dati svoj novčani prilog za naše župne siromahe. Inače, sva lemuzina ove nedjelje ide za potrebe Caritasa. Na ovaj dan predstavit ćemo i djelatnike našeg Župnog caritasa.

Pokažimo u došašću da je vjera naša ljubavlju djelotvorna (usp. Gal 5. 6).