duga_kriz.jpgOvo je jedanaesta godina otkako održavamo i organiziramo Ljetne dane Duge u našoj župi. Ovi Ljetni dani Duge su dvotjedno ljetno druženje ispunjeno pjesmom, molitvom, igrom, uz jednodnevni izlet u oba tjedna održavanja duginih aktivnosti.

duga_kriz.jpgOvo je jedanaesta godina otkako održavamo i organiziramo Ljetne dane Duge u našoj župi. Ovi Ljetni dani Duge su dvotjedno ljetno druženje ispunjeno pjesmom, molitvom, igrom, uz jednodnevni izlet u oba tjedna održavanja duginih aktivnosti. To je jedna vrsta nagrade za našu djecu koja redovito, na razne načine, u sedam živih zajednica, aktivno sudjeluju u životu naše župe. Članovi živih zajednica, osim redovitog župnog vjeronauka, sastaju se redovito subotom na svoje sastanke na kojima mole, pjevaju i dogovaraju se oko svoga aktivnog sudjelovanja u životu župne zajednice. Pokret Duga ujedinjuje našu djecu u njihovim zadaćama i karizmama i drži ih aktivne i povezane kroz cijelu godinu. Sva djeca će, ako Bog da, doći u utorak na svoju Misu u 18 sati. Isto tako u ovu ljetnu manifestaciju primamo i djecu koja dolaze na vjeronauk, da i s njima podijelimo radost našeg kršćanskog života i pripadništva Crkvi i Isusu Kristu. Svake godine primamo i djecu iz drugih mostarskih župa.

Program dvotjedne manifestacije DUGA 2012. svaki dan započinje molitvom u 8,30 sati, a potom slijedi himna pokreta Duge. Zatim slijede igre u sedam natjecateljskih grupa. Program završava u 12,30 sati s proglašavanjem pobjedničke grupe toga dana, a potom se kao zaključak dana pjeva pjesma Duge.

Ovdje ističem veliku ulogu naših animatora koji zajedno sa svećenicima pripremaju i izvode program s djecom. Oni ulažu veliki napor kako bi našoj djeci u DUGI bilo lijepo. I za animatore je važno da se zajedno druže u korisnom radu i igri za djecu. Naši animatori su uglavnom članovi našeg župnog pokreta za mlade koji se zove BIOS. Oni puna dva tjedna radi zajedno, kreiraju igre i uređuju župne prostorije i naš župni športski centar.

Ovo ljetno zajedničko druženje izraz je našeg kršćanskog zajednštava. Djeco i animatori, dobro došli u vašu i našu župu! Mi vam svećenici jamčimo da ćete se u njoj osjećati kao kod kuće. A ova župa i jest jedna velika vaša župna obitelj.