advent2.jpg 

Danas, 29. 11. 2009., na prvu nedjelju došašća, na misi u 9 sati predstavit ćemo Isusu i našim župljanima kandidate za prvu svetu Pričest i za njih slaviti svetu misu.

advent2.jpg1. PREDSTAVLJANJE PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

Danas, 29. 11. 2009., na prvu nedjelju došašća, na misi u 9 sati predstavit ćemo Isusu i našim župljanima kandidate za prvu svetu Pričest i za njih slaviti svetu misu. Potom na misi u 10 sati predstavit ćemo naše kandidate za krizmu. I jedni i drugi kandidati trebaju doći na naznačene mise, jer će se čitati njihova imena i na oltar prinijeti njihove upisnice. Na tim misama, i prvopričesnici i krizmanici, odreći će se sotone, izreći ispovijest vjere, te obnoviti svoj krsni zavjet vjere moleći molitvu: Ispovijest vjere hrvata katolika. Ovim činom počinje bliža priprava za prvu svetu Pričest i krizmu. Ta se bliža priprava zove Godina apostolata. To znači da se svi prvopričesnici uključuju u jednu od živih zajednica naše župe koje su objedinjene u našem vjeronaučnom pokretu DUGA – dioništvo u grupnom apostolatu; krizmanici se također uključuju u jednu od živih zajednica i tako postaju članovi našeg župnog pokreta za mlade koji se zove BIOS – biti i ostati svoj.

2. MISE ZORNICE

U došašću, svakim radnim danom – jutrom u 6 sati – imat ćemo mise zornice. Zornicama želimo ići ususret ovogodišnjoj proslavi Isusova rođenja i istovremeno njegovu konačnom dolasku u slavi. Na misama zornicama bit će kratka homilija, a pjevat će naš VIS BIOS. Zornice su naša dobrodošlica Božiću: Dođi, Gospodine Isuse!

3. VELIKA LJUBAV ZA MALU DJECU

I kroz ovo došašće pred oltarom će biti velika boca na kojoj piše Velika ljubav za malu djecu, u koju će naša djeca kroz došašće za vrijeme svetih misa ubacivati svoje novčane priloge za djecu s poteškoćama u razvoju koja se terapijski tretiraju centru "Sveta obitelj" pri našem Biskupijskom caritasu Mostar.

4. KASICE NA JASLICE

Tijekom prve nedjelje došašća svim našim vjeroučenicima podijelit ćemo karitasove kasice da oni i njihove obitelji u nju ubacuju plodove svoga odricanja u došašću. Pozivamo djecu da u tom pogledu potaknu sve članove obitelji da pomognu potrebnoj djeci u našoj župi. Kasice treba donijeti na jaslice za Božić. Zato se ova akcija i zove Kasice na Jaslice. Sve što učinim jednome od naše najmanje braće, učinili smo Isusu. Naši Apostoli ljubavi (dragovoljci našeg Župnog caritasa) podijelit će kasice karitasove kasice i po trgovinama na području naše župe. Molimo sve vlasnike trgovina i radnike da prihvate ovu akciju i da potiču svoje kupce na dobrotvornost.

5. NEDJELJA CARITASA – TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA

Kao i dosadašnjih godina potičemo djevojke i gospođe iz naše župe da ispeku kolače za taj dan i da ih daruju našem Župnom caritasu. Apostoli ljubavi te će kolače ponuditi vjernicima poslije misa na Nedjelju caritasa, naši će vjernici zauzvrat darovati novčani prilog za potrebe naših siromaha. S ostatkom kolača počastit ćemo psihički oboljele osobe u bolnici u Mostaru. Inače, sva lemuzina ove nedjelje ide za potrebe Caritasa. Na ovaj dan predstavit ćemo i djelatnike našeg Župnog caritasa.

6. PAKET LJUBAVI

Svi oni koji žele mogu namiriti jedan paket živežnih namirnica u visini od 25,-KM i predati ga našem Župnom caritasu za siromašne obitelji, ili dati 25,- KM u novcu, pa ćemo mi podijeliti najpotrebnijima, bilo u novcu, bilo u hrani. Svima hvala!