KARITATIVNA ZAJEDNICA ODRAS...

KARITATIVNA ZAJEDNICA ODRASLIH

U župi planiramo osnovati karitativnu zajednicu odraslih “Milosrdni Samaritanac”. U ovu zajednicu mogu se uključiti svi odrasli ljudi, muževi i žene, koji mogu svoje vrijeme i talente nesebično darovati drugima. Prijaviti se možete u župnom uredu. Hvala!

KORIZMENE KARITATIVNE AKC...

KORIZMENE  KARITATIVNE  AKCIJE

Kao što je to već postalo praksa, svake godine u korizmeno vrijeme predlažemo karitativne akcije koje nam pomažu da ne djelu pokažemo svoju djelotvornu kršćansku ljubav, tj. djelotvornost svoga odricanja za potrebne: 1. Stablo života: pred oltarom će za vrijeme korizme biti stablo života koje će simbolizirati jedna loza koja na sebi, umjesto lišća i […]

KRIŽNI PUT

KRIŽNI  PUT

Svakog korizmenog petka i nedjelje, umjesto krunice u 17,30 sati imat ćemo pobožnost Križnoga puta. To nam je prilika da svoje životne križeve, predano i s povjerenjem, pridružimo Kristovu križu za spasenje svoje i svega svijeta.

ČISTA SRIJEDA ILI PEPELNICA

ČISTA SRIJEDA ILI PEPELNICA

U srijedu, 10. 2. 2016., Pepelnicom ili čistom srijedom započinje korizma, vrijeme posta, molitve, pokore i obraćenja – vrijeme priprave za Uskrs. Ovaj prvi dan korizme je zapovijedani post i nemrs. Taj dan na jutarnjoj i večernjoj Misi bit će pepeljanje u znak našeg obraćenja Bogu. Crkva propisuje nemrs na svaki korizmeni petak. Ne zaboravimo […]

KLANJANJE ZA BIOS

KLANJANJE ZA BIOS

U srijedu, 10. 2. 2016., u 20 sati bit će klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za sve članove našega župnog pokreta BIOS i za ostale mlade.

OBITELJSKO KLANJANJE

OBITELJSKO KLANJANJE

Danas, 7. 2. 2016., na prvu nedjelju u mjesecu bit će obiteljsko klanjanje, koje počinje poslije obiteljske mise u 12 sati i traje do 17 sati. Klanjanje je namijenjeno za blagoslovljeni hod kroz korizmu.

MOLITVENE NAKANE – VE...

MOLITVENE NAKANE – VELJAČA

Opća: Da pazimo na stvoreni svijet, koji smo primili kao besplatan dar, da se za njega brinemo i štitimo ga za buduće naraštaje. Evangelizacijska: Da porastu prigode za dijalog i susret između kršćanske vjere i azijskih naroda. Biskupska: Da, hodeći putem evanđelja, čuvamo duhovnu baštinu blaženoga Alojzija Stepinca, zalažući se za istinu Evanđelja i vjernost […]

SSM U POLJSKOJ 2016.

SSM U POLJSKOJ 2016.

Ovo pismo je upućeno svim župnim uredima hercegovačkih biskupija. I ovdje ga donosimo u cijelosti: SVIM ŽUPNIM UREDIMA HERCEGOVAČKIH BISKUPIJA     Predmet: Svjetski susret mladih u Krakow     Ured za mlade HBK i BK BIH obavještava o organiziranju odlaska mladih na 31. Svjetski susret mladih u Krakowu, koji će se održati od 26. […]

PRVI PETAK

PRVI PETAK

U petak, 5. 2. 2016., prvi je petak, pobožnost Srcu Isusovu. Kao i do sada bit će prilika za svetu ispovijed, za sve one koji vrše pobožnost prvih petaka i to ujutro pola sata prije jutarnje Sv. Mise te navečer 1 sat prije večernje Sv. Mise.

SRIJEDOM U NAŠOJ ŽUPI

SRIJEDOM U NAŠOJ ŽUPI

U srijedu, 3. 2. 2016., prva je srijeda u mjesecu. U 20 sati imat ćemo katehezu za sve mlade i odrasle, na temu: Misionar Kristov. Katehezu će održati don Bernard Marijanović, kapelan koji je djelovao u ovoj župi i sad je trenutno misionar u Tanzaniji.